Vonk Heerhugowaard

Bezoekadres
Deimoslaan 11
1702 CK Heerhugowaard
T: 072-5713051
E: Heerhugowaard@clusius.nl

Bij Vonk Heerhugowaard kijken we niet alleen naar binnen en naar het nu, maar richten onze open en nieuwsgierige blik vooral naar buiten. We kijken vooruit naar de beroepen van de toekomst en zetten ons in voor een leven lang ontwikkelen. Daarbij werken we intensief samen in en met de regio, onder andere met het bedrijfsleven en de overheid, zowel lokaal als regionaal en provinciaal. Vonk staat voor breed, compleet, aansluitend en aantrekkelijk onderwijs op het gebied van vmbo, mbo en vavo. Ondernemend en innovatief zijn onze kenmerken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan verbinding, autonomie en vertrouwen. Wij bieden goede ondersteuning en een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen, geïnspireerd raakt en elkaar motiveert

Vonk Heerhugowaard verzorgt vmbo onderwijs vanuit het profiel groen. Naast theorievakken, zoals Nederlands, Engels en wiskunde worden er lessen gegeven over planten, dieren, techniek en voeding. Tevens is er veel aandacht voor natuur, duurzaamheid en leefomgeving.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan. School is een plaats waar je je veilig en geaccepteerd voelt. Daarom besteden wij veel aandacht aan de sfeer op school en aan het welzijn van iedere leerling. Dit bepaalt vanuit onze visie voor een groot deel de mate waarin je goed kunt presteren op school.

Vonk