Leraar worden?

Ben je toe aan een carrièreswitch? Is leraar worden iets voor jou?
Denk je aan het voortgezet onderwijs of het MBO?

Om meer te weten over de mogelijkheden en wat er nodig is om voor de klas te gaan staan hebben we deze website gemaakt www.stappeninhetonderwijs.nl
Daar kun je je oriënteren, je aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst en vragen stellen.

Waarom is het zo leuk om leraar te worden?

Onderwijs is een veelzijdig vak. Je werkt zelfstandig als docent én werkt met collega’s in teamverband. Je staat de hele dag in contact met jonge mensen en je maatschappelijke bijdrage is groot. Dat maakt het vak veelzijdig en complex. Niet iedereen heeft het docentschap van nature in zich. Of je slaagt als leraar hangt mede af van jouw talenten, doorzettingsvermogen, vooropleiding en ervaring. Maar heb je het in je? Dan heb je een prachtige toekomst met een leuke baan in handen. 

Veel gezochte docenten
In de regio Noord-Holland Noord zijn we vooral op zoek naar leraren in taalvakken (Nederlands, Duits, Frans en klassieke talen), Bètavakken (wiskunde, natuur- en scheikunde) en techniek. Heb jij van nature al een passie voor één van deze vakken? Dat komt dan zeker van pas.

Welke keuzes maak ik en waar ga ik voor?
Er is geen rechte weg. Er zijn verschillende routes naar het docentschap waarbij de duur van opleidingstrajecten verschilt. Jouw keuze hangt af van je vooropleiding, capaciteiten, privésituatie en financiële mogelijkheden. Je kan al na één jaar bevoegd voor de klas staan, maar een opleidingstraject kan ook vier jaar duren. Daarbij is het ook belangrijk aan wie je les wil geven. Ga je voor leerlingen in het voortgezet onderwijs of studenten in het mbo, praktijkonderwijs of toch liever havo/vwo? Op de website Stappen in het Onderwijs helpen we je op weg.

Bekijk hier de infographic