Clusius College Schagen

Bezoekadres
De Boomgaard 9
1741 MD Schagen
T: 0224 - 21 27 25
E: schagen@clusius.nl

Waarin het Clusius College zich écht onderscheidt van andere vmbo en MBO scholen is de aandacht voor natuur, duurzaamheid, voedsel en leefomgeving. Dit komt natuurlijk het meest terug in onze praktijkvakken, maar ook bij allerlei projecten waarbij de theorievakken worden betrokken.

Daarnaast heeft het Clusius College relatief kleine scholen waarbij elk kind volop aandacht krijgt.

Clusius College is GROEN! En dat maakt onze school net even anders dan andere vmbo- en mboscholen. Leerlingen die graag leren, krijgen daarvoor alle mogelijkheden maar je hoeft daarbij niet de hele dag in de schoolbanken te zitten.
Er zijn ook leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voedsel.

Omdat niemand op eenzelfde manier leert, kun je bij ons via verschillende leerwegen je vmbo-diploma halen. Net als op alle andere scholen voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) heeft het Clusius College een onderbouw (het eerste en tweede jaar) en een bovenbouw (het derde en vierde jaar). In de onderbouw werken we – precies zoals de rest dat doet – aan de verplichte vakken, maar daarnaast nemen we ook de tijd om praktisch aan de slag te gaan. Aan het eind van het tweede leerjaar wordt bepaald welke leerweg bij jou past. Bij de meeste vestigingen van het Clusius College worden de basisberoeps- gerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg aangeboden. Bij enkele vestigingen is het ook mogelijk om een diploma van de theoretische leerweg te verkrijgen door bij de gemengde leerweg een extra theorievak te kiezen. Welke leerweg je ook volgt, bij ons haal je het beste in jezelf naar boven. Vaak halen leerlingen een hoger niveau dan het oorspronkelijke advies van de basisschool. Onze vestigingen hebben al jarenlang, ondanks de verzwaarde exameneisen, een zeer hoog percentage geslaagden dat varieert tussen de 90 en 100%.