PSG Da Vinci

Bezoekadres
Johanna Naberstraat 218
1442 BG Purmerend
T: 0229-431711
E: davinci@psg.nl

Het Da Vinci College is een interconfessionele school met daarbij passende waarden en normen. Daarnaast bieden wij uitdagend en vernieuwend onderwijs aan.

Interconfessionele identiteit
Interconfessioneel zegt iets over de manier waarop we met elkaar omgaan. Daarbij gaat het om begrippen als rechtvaardigheid, respect voor elkaar en solidariteit met onze medemens. We accepteren elkaar zoals we zijn. We zijn allemaal mensen die elkaars respect verdienen. In de lessen levensbeschouwelijke vorming komen deze onderwerpen aan bod.

Tweetalig onderwijs
Kiezen voor het Da Vinci betekent ook dat het mogelijk is om een groot deel van de lessen in het Engels te volgen. Als junior TTO school, bereiden wij de leerlingen goed voor op een geïnternationaliseerde maatschappij. Meer weten? Lees dan hier verder. 

Dinsdagmiddag activiteiten
Op 10 dinsdagmiddagen in het schooljaar bieden wij een extra activiteitenprogramma aan voor alle leerlingen. De zogeheten DiMi biedt de leerlingen verschillende keuzemogelijkheden waarbij ze kunnen kiezen voor iets wat bij hen past. Lees hier meer over de DiMi.

Xtra4U
Op woensdag en donderdag hebben de leerlingen het 1e uur de mogelijkheid om te kiezen voor Xtra4U, ook wel bekend als X4U. Voor dit uur schrijft de leerling zich zelf in via Magister en kan zo uitleg krijgen voor een bepaald vak.

Passend Onderwijs
Passend onderwijs gaat niet uit van eventuele beperkingen maar van de mogelijkheden van kinderen. Lees hier meer.

Da Vinci College, de school waar je wordt gezien!