OVO Zaanstad Compaen VMBO

Adres:
Nieuwendamstraat 6
1507 JE Zaandam
Nederland
Niveaus:
  • VMBO / MAVO
Contactgegevens:
Maziar Pour Seyf
m.pourseyf@compaenvmbo.nl

Bekijk de stageplaatsen van OVO Zaanstad Compaen VMBO

De kunst van het leren is het motto van Compaen VMBO, een school met ca. 850 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. Compaen VMBO is een Cultuurprofielschool. Dat betekent dat we in alle leerjaren aandacht besteden aan kunst en cultuur en dat we daarbij samenwerking zoeken met buitenschoolse partners. Alle leerlingen volgen daarom in de onderbouw verschillende kunstvakken, zoals tekenen, handvaardigheid en drama en werken toe naar een volwaardige voorstelling in het Zaantheater.

Hoofd, hart en handen
Voor ons zijn vorming en vaardigheden gelijkwaardig aan kennis. Onze leerlingen krijgen daarom een evenwichtige oriëntatie en opleiding. We geven onze leerlingen graag de gelegenheid zich breed te ontplooien, zodat ze succesvol zijn in hun volgende opleiding. We besteden aandacht aan kennis doen en vaardigheden ontwikkelen.

Structuur biedt ruimte
Goed onderwijs is ambitieus en daagt álle leerlingen uit steeds een stapje extra te zetten. Structuur is uiteraard van groot belang, maar we zien ook dat onze leerlingen groeien als ze meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgen.

Docent als lerende professional
De kwaliteit van onze docenten bepaalt de kwaliteit van ons onderwijs. Wij zijn een opleidingsschool en dat leidt ertoe dat startende docenten op Compaen het vak leren, maar ook de ervaren collega’s kunnen inspireren met nieuwe inzichten. Voor Compaen VMBO heeft een bekwame docent passie voor zijn vak, een goede relatie met de leerlingen, sterke didactische vaardigheden en werkt hij of zij resultaatgericht en autonoom.

Onze extra’s
Compaen VMBO is een Cultuurprofiel school, een topsportvriendelijke school en een gezonde school. We bieden een breed scala aan leerroutes. Compaen biedt alle leerwegen op het VMBO, waaronder ook de gemengde leerweg (VMBO-TL met een praktijkgericht vak). Voor de beroepsgerichte routes (VMBO basis en kader) kunnen leerlingen kiezen uit drie profielen:

* Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) met lesrestaurant
* Bouwen, wonen en interieur (BWI) in samenwerking met diverse bedrijven
* Zorg en Welzijn, van uiterlijke verzorging tot activiteiten met alle leeftijden.

Daarnaast biedt Compaen VMBO diverse keuzevakken, die regelmatig wisselen: in de onderbouw zijn dat o.a. beeldhouwen, theater, droomhuis ontwerpen, fitness en dans.